Studyx - Professional web training

BECOME A WEB EXPERT

Drupal 8 RC1 is er!

In de nieuwe versie van Drupal, namelijk Drupal 8 zijn er heel wat vernieuwende troeven & grote verbeteringen ten opzichte van de vorige versie.

Een aantal voorbeelden zijn:

  • De nieuwe user interfase.
  • Er is standaard een “WYSIWYG” geïntegreerd.
  • “In-place-editing” is mogelijk.
  • De mobile support is aanzienlijk verbeterd.
  • Er zijn een aantal “contributed modules” toegevoegd aan de core van Drupal. Bijvoorbeeld de “Views”, “Date” & “Entity Reference” module.

De core is volledig herschreven (OOP) gebruik makend van verschillende Symfony componenten. Daarnaast is er ook een volledig nieuw configuratiesysteem, verbeterde support voor meertalige websites, enzoverder …

Een lijst van belangrijkste nieuwe features in Drupal 8 & de uitleg die daarbij hoort kan je hier vinden.

Na jaren programmeren en vele Drupal sprints achter de rug te hebben is het eindelijk zover! Op donderdag 7 oktober 2015 werd de eerste release candidate van Drupal 8 uitgebracht. Hoera!

CQQOs9uWwAATZO8

Wanneer spreken we van een “release candidate”?

Een “release candidate” wordt uitgebracht wanneer het aantal “critical bugs” gelijk is aan 0. Dit was het geval op 7 oktober 2015.

Starten met Drupal 8 “release candidate”?

Belangrijk om te weten is dat “release candidates” nog niet ondersteund worden voor productie websites. Het is dus nog niet aangeraden om reeds een website te gaan programmeren in Drupal 8 voor een effectieve bestaande klant.

Ze zijn bestemd voor het grootschalig testen in voorbereiding op een stabiele release. Ze bieden ook een kans om te starten met ontwikkelen in Drupal 8, namelijk in het bijzonder voor:

  • Nieuwe websites
  • Sites die gemaakt kunnen worden met enkel functionaliteiten die reeds aanwezig zijn in Drupal 8
  • Projecten waarbij maanden ontwikkeling vereist zal zijn
  • Sites waarbij de voordelen van Drupal 8 opwegen tegen de inspanningen die nodig zullen zijn om “contributed modules” van Drupal 7 te gaan “porten” naar Drupal 8 (die nog reeds niet “geport” zijn).

Gekende bugs (“known issues”)

De code is reeds stabiel genoeg voor het testen van Drupal 8 door het grootschalige publiek. Doch zijn er nog steeds gekende bugs in Drupal 8, waaronder ook grote bugs. Je kan deze issues helpen oplossen door Drupal 8 te testen en informatie toe te voegen aan bestaande bugs. Geïnteresseerd in het helpen aan de release van Drupal 8.0.0 klik dan hier!

Wanneer zal Drupal 8.0.0 uitgebracht worden?

Een officiële release datum van Drupal 8.0.0 zal bekend gemaakt worden wanneer de evolutie en de aard van de inkomende bugs aanzienlijk verminderd is, om op die manier een stabiele release van Drupal 8 te kunnen verzekeren. Tot die tijd zal er twee keer per maand een “release candidate” van Drupal 8 uitgebracht worden. Hieronder een afbeelding om te verduidelijken.

drupal 8 candidate release example

16/10/15

0 Reacties opDrupal 8 RC1 is er!"

Laat een bericht na