Studyx - Professional web training

BECOME A WEB EXPERT

Studyx wilt knelpuntberoep IT-specialisten uit de wereld helpen

 

Harelbeke, 15 oktober 2015 – Studyx, een centrum voor professionele opleidingen in webontwikkeling, wilt de knelpuntberoepen gespecialiseerde WEB-professionals aanpakken. Het opleidingsplatform introduceerde deze week twee nieuwe opleidingen die een totaalpakket voor frontend en backend ontwikkeling aanbieden. Studyx geeft daarbij ook één werkloze de kans om een opleiding gratis mee te volgen. 

Gespecialiseerde IT-ers behoren tot knelpuntberoepen

Er is een duidelijk tekort aan gespecialiseerde IT-ers in België. In een tijd van enorme technologische verandering en vooruitgang is dit een gemiste kans voor Belgische bedrijven. Hierdoor zijn volledige, compacte opleidingen om cursisten te laten starten met frontend en backend development meer dan nodig.

Hoe zit de opleiding in elkaar

De cursussen die Studyx voorziet omvatten alle benodigdheden om je backend (het deel van de website dat niet toegankelijk is voor de gebruiker) en frontend (betreffende wat de web bezoeker te zien krijgt) bij te scholen. Via de 10- tot 15-daagse opleiding wordt de cursist klaargestoomd om in de professionele IT-wereld aan de slag te gaan.

Kans voor werkzoekende

Studyx wil één werkzoekende met het juiste profiel de kans geven om de front- of backend opleiding volledig gratis te volgen. Hierdoor wil het werkzoekenden een duwtje in de rug geven richting een beroep waar zeer veel vraag naar is. Deelnemen kan via de website.

KMO-portefeuille

Studyx werkt met gecertificeerde docenten, waardoor cursisten gebruik kunnen maken van de KMO-portefeuille. Via dit initiatief van de Vlaamse overheid kunnen Vlaamse KMO’s 50% korting krijgen op de opleidingen, met een limiet van 2.500€ per jaar.

Over Studyx

Studyx werd opgericht in 2013 en bood al opleidingen aan 780 cursisten. Doceren zit oprichter en docent Xavier Dekeyster in het bloed. Hij was al gastdocent bij elke Belgische universiteit, docent piloottrekker bij Syntra Vlaanderen en docent voor defensie software wereldwijd.

“Iedereen spreekt over disruptie en de tax shelter. Hiervoor heb je de juiste IT-profielen nodig maar deze zijn er nu bitter weinig. Hoe kan je groeien in een sector met knelpuntberoepen? Ik wil met Studyx een oplossing bieden met de opleidingen frontend & backend ontwikkelaar.” – Xavier Dekeyster

Xavier Dekeyster

Contacteer voor meer informatie:

Xavier Dekeyster

Oprichter & Docent

+32 (0) 56 96 96 96

xavier@studyx.be

15/10/15

0 Reacties opStudyx wilt knelpuntberoep IT-specialisten uit de wereld helpen"

Laat een bericht na